Op hoger niveau heffen...

E-marketing en nieuwsbrieven

Waarom nieuwsbrieven versturen?


Nieuwsbrieven of mailings versturen Elektronische nieuwsbrieven (e-mailings) zijn een snelle en goedkope manier om uw producten of diensten onder de aandacht van uw klanten of prospects te brengen.

In vergelijking met andere media, bijvoorbeeld een ouderwetse mailing op papier, heeft een e-mailing een aantal voordelen:
  • Goedkoop
  • Snel te realiseren
  • Directe, meetbare response

Onderdelen van een applicatie voor e-mailings


Menu NieuwsSprinter Een systeem voor digitale mailingen kent minimaal de volgende onderdelen:
  • Aanmelding. De website moet de mogelijkheid bieden voor een geÔnteresseerde bezoeker om zich aan te melden.
  • Afmelding. Als een abonnee heeft besloten om zich af te melden, dan moet dit zo eenvoudig mogelijk kunnen.
  • Opmaak van de nieuwsbrief. Hier zijn talloze variaties mogelijk: een vaste layout of tekst, of een aantal aanbiedingen uit uw catalogus. De uiteindelijke nieuwsbrief kan (semi-)automatisch worden opgebouwd.
  • Verzending. De nieuwsbrief moet fysiek verstuurd worden. Dat kan vanaf uw eigen systeem of vanaf dat van uw provider. De verzending mag andere activiteiten niet blokkeren, iets wat bij grotere batches niet denkbeeldig is.
  • Extra mogelijkheden. Wellicht wilt u verschillende mailings sturen afhankelijk van de klantengroep, met logboeken kunt u controleren naar wie de mailing is verstuurd. Verder zijn er natuurlijk 'prikkels' nodig om de lezers uw website te laten bezoeken, het liefst met een commerciŽle (trans)actie als vervolg.
  • Statistiek- en controlegegevens. Hiermee kunt u - per batch - terugvinden hoeveel lezers de mailing hebben geopend, op welke links is geklikt e.d.
  • Afhandeling van bounces, inzicht in spammeldingen & middelen om spamproblemen te voorkomen.
NieuwsSprinter QR-code Al deze opties - en meer - zijn aanwezig in onze totaaloplossing NieuwsSprinter. Klik op de link voor nieuwsbrieven maken en versturen. U kunt zonder verplichtingen een testaccount aanvragen.
NieuwsSprinter is al vanaf de start in 2004 privacyvriendelijk.
Voor maatwerkoplossingen op het gebied van mailings bent u bij ons aan het juiste adres.

Overige aspecten


Alleen door het versturen van een digitale nieuwsbrief heeft u nog geen compleet e-marketingbeleid. Op zijn allerminst horen de landingspagina's op uw website erbij. Maar ook online adverteren, de inschakeling van social media, blogs e.d. De keuzes zijn enorm waarbij doelgroep en budget belangrijke beslissingsfactoren zijn.